Afvallen op een gezonde manier

Afvallen op een gezonde manier die bij jou past

Voordat je begint

Waarom wil je gewicht verliezen?

Het is belangrijk om inzicht te krijgen in je motivatie. Wil je gewicht verliezen om meer energie te hebben zodat je bepaalde activiteiten weer met (meer) gemak uit kunt voeren? Of ben je bezorgd over bepaalde aandoeningen die gepaard kunnen gaan met een te hoge BMI. Om je gemotiveerd te houden proberen we in eerste instantie de focus te leggen op de positieve effecten van gewichtsverlies op jouw levenskwaliteit.

Hoe wil je gewicht verliezen?

Een gezond tempo om af te vallen is 0.5-1kg per week (of ongeveer 2-5 kg per maand). Ik werk niet met shakes of vervangproducten, ik wil namelijk graag dat je een eetpatroon opbouwt waarmee je je doelen kunt behalen en dat je ook op langere termijn kunt behouden. Dit is prima mogelijk met gezonde en gevarieerde voeding.

Aan de slag!

Een eetdagboek bijhouden, kan je helpen om meer inzicht te krijgen in je eetgedrag en wat je eventueel zou kunnen veranderen. Er zijn heel wat apps waarmee je je voedingsinname bij kan houden. Als je toch liever papier gebruikt, kan je hieronder een printbare versie downloaden.

Werkwijze

Eerste afspraak:

Tijdens de eerste consultatie overlopen we je , huidige gezondheidstoestand, leef- en eetgewoontes. Op basis van haalbare doelen bepalen we samen alvast enkele werkpunten. Vervolgens maak ik op basis van dit gesprek een uitgebreid advies dat we tijdens het tweede gesprek overlopen.

Tweede afspraak:

Twee à vier weken na de eerste afspraak, bespreken we de eerder vastgelegde werkpunten en overlopen het door mij uitgewerkte advies. Dit wordt helemaal afgestemd op jouw situatie en kan altijd aangepast en verfijnd worden.

Opvolging

Hoe vaak je komt hangt af van jouw individuele situatie. Vaak beginnen we met één afspraak per maand en bouwen we dat langzaam af. Aangezien onderzoek aantoont dat langdurige begeleiding helpt om het verloren gewicht te behouden, bied ik ook een pakket aan met kortere (15 minuten) check up consultaties.