Pilates

Beweging is goed voor je gezondheid, in de bewegingsdriehoek worden de aanbevelingen samengevat: niet te lang stilzitten, dagelijks matig intensieve activiteiten voor je conditie (lopen, zwemmen, fietsen, dansen) en spierversterkende oefeningen minstens één keer per week. Pilates is een effectieve manier om je spieren te versterken. Doordat de focus ligt op een sterk centrum (buikspieren) kan het ook je houding verbeteren. In combinatie met voldoende calcium en vitamine D zorgen spierversterkende oefeningen ervoor dat je minder risico loopt op osteoporose.

Als diëtiste vind ik het belangrijk dat je activiteiten kiest die je fijn vind om te doen zodat je deze op lange termijn kunt volhouden. Zo ga je er niet alleen fysiek maar ook mentaal op vooruit. Is pilates iets voor jou? Dan kan je bij mij ook lessen volgen live of online. Na mijn opleiding voeding en dieetkunde volgde ik namelijk ook de pilates mat opleiding bij Pilates Works in Antwerpen en geef sinds 2017 les. 

Pilateslessen live

De live lessen gaan momenteel door in lokaal D13 in de Romaanse poort (Brusselsestraat 63):

 

 DonderdagVrijdagZaterdag
9u30-10u25ALLE NIVEAUS  Beginners > Intermediate (9u45)
10u45-11u40  BEGINNERS
18u30-19u25 BEGINNERS 
19u30-20u25 INTERMEDIATE 

 

Pilateslessen online

Tijdens de online lessen doe ik de oefeningen voor en geef ik verschillende varianten zodat je voor jezelf het niveau aan kunt passen. De Morning Moves lessen zijn rustiger en gericht op het wakker maken van het lichaam om fris aan de dag te beginnen. Bij de Lunchbreak en After work-out lessen ligt het tempo iets hoger. Maar ook hier geef ik telkens aanpassingen voor elk niveau. De lessen zijn zonder muziek. Ze worden gegeven in het Nederlands via Zoom. Je krijgt de link via email nadat de inschrijving volledig is en zolang je ingeschreven bent telkens wanneer deze vernieuwd wordt.

 

 MaandagDonderdagVrijdag
9u30-10u10  MORNING MOVES
12u15-12u55LUNCHBREAKLUNCHBREAK 
18u30-19u10 AFTERWORK-OUT 

Tarieven:

  • 10 lessen geldig voor 12 lesweken: 100€
  • 10 lessen online geldig voor 12 lesweken: 75€

*De lessen gaan door tijdens de schoolweken en in de zomervakantie, in de herfst en krokusvakantie wordt telkens één week pauze ingelast , in de paasvakantie, kerstvakantie, de laatste week van juli en de eerste week van augustus worden twee weken pauze ingelast. Op feestdagen gaan de online lessen door. In de zomervakantie kan het rooster licht gewijzigd worden.

*bevriezen: enkel bij overmacht is het mogelijk je kaart te bevriezen.